02.06.2014

Akıl Oyunları Şampiyonası

TED Okulları Ortaokullar Arası Benim Gözümden Matematik Yarışması ‘’Akıl Oyunları Şampiyonası’’ 31 Mayıs tarihinde TED Ankara Kolejinde gerçekleştirildi. TED Okulları arasından 66 takımın kıyasıya yarıştığı şampiyonada takım yarışmasında en çok puanı kazanan 7 takımın yarışmacıları bireysel finallerde yarışmaya hak kazandılar. Akıl oyunları, sudoku oyunları, kelime oyunları, mekanik oyunlardan oluşan yarışmanın içeriği Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu’nun Türkiye’deki temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi, Türk Beyin Takımı ve Akıl Oyunları Derneği katkıları ile hazırlandı.

Okulumuzu, Mehmet Utku Düzen, Mete Orhun Minbay, Esma Kesik’ten ve Zeynep Lümalı, Atacan Tuhan, Berk Çelik ‘ten oluşan iki takım temsil etti.

Mehmet Utku Düzen, Mete Orhun Minbay, Esma Kesik’ten oluşan TED Bursa Özel Ortaokulu takımı üçüncü olarak ödüllerini Akıl Oyunları Proje Koordinatörü Ahmet Ayvalı’dan aldılar.

Çekişmeli geçen bireysel finallerde toplam 21 öğrenci arasından okulumuz öğrencisi Mete Orhun Minbay ikinci olarak ödülünü TED Ankara Özel Ortaokulu Matematik Zümre Başkanı Hamide Ezman’dan aldı.

Okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.