30.10.2014

Cumhuriyet’in 91. Yılını Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet’in kuruluşunun heyecanını ve mutluluğunu birlikte yaşayan TED Ailesi, öğretmenleriyle, öğrencileriyle ve velileriyle muhteşem bir Cumhuriyet Bayramı Töreni gerçekleştirdi. 29 Ekim günü yapılan ve saygı duruşu ile başlayan törende söylenen İstiklal Marşı, öğrencilerin, velilerin ve diğer katılımcıların gür sesi ile tüm salonda yankılandı. Programın başlangıcında açılış konuşmasını yapan TED Bursa Koleji Lise Müdürü Sami Sarıoğlu, Türk Eğitim Derneği’nin bir Cumhuriyet projesi olduğunu ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in yine Atatürk’ün kurduğu okulunda kutlanmasının anlamını ve duyduğu heyecanı iletti. Tüm öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Sarıoğlu, gelecek nesillerin bu değerimize sahip çıkacağını bildiğini de belirtti. Daha sonraki programda yeralan TED Bursa Koleji Öğrenci Korosu, söyledikleri marşlarla tüm katılımcılara Cumhuriyet Bayramı heyecanını yaşattılar. Sonrasında gerçekleşen İlkokul öğrencilerinin folklor ekibi ve Lise öğrencilerinin dansları görmeye değerdi. Liseli öğrencilerin Cumhuriyet Kuruluşu ile ilgili sahneye koydukları drama ve şiir çalışması tüm katılımcıları duygulandırdı. Ve son olarak öğrencilerin birlikte sergiledikleri ve tüm katılımcıların ayakta alkışladıkları ATAM İZİNDEYİZ konulu etkinlik, kutlamalara coşku kattı. Tören, tüm katılımcıların ayakta söyledikleri 10. Yıl Marşı ile son buldu.