12.06.2015

Siz Hiç Nesin Matematik Köyünü Gördünüz Mü?

Okulumuz 8. Sınıf öğrencileri ile 4-5-6 Haziran tarihlerinde Ali Nesin’in kurduğu Nesin Matematik Köyü’ne gittik. Öğrencilerimiz burada hem köy hayatını görüp, hem de Ali Nesin ile ders yapma imkanı buldular. Nesin Matematik Köyü, Şirince Köyü`ne 1 km uzaklıkta, Nesin Vakfına ait 55 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. Gençlerde matematik sevgisini yeşertmek ve büyütmek amacıyla kurulmuş olan köyde ilköğretim düzeyinden en ileri seviyede araştırmaya kadar her türlü matematik etkinliği yer almaktadır. Matematik Köyü’nde öğrencilerimiz Ali Nesin ile üç gün ikişer saatlik ders yapma şansını yakaladılar. Matematikte sayılar arasındaki ilişkileri düşünerek, sayı dizileri ve ardışık sayılar üzerine farklı düzeyde sorularla ve üniversite tadında ders işlediler. Öğrencilerimiz Ali Nesin’in verdiği derslerde matematiksel düşünebilme, soyutlama, çıkarım yapma, sonuçları öngörme, modelleme ve planlama becerilerinin çağdaş bir insan için mutlak gereksinimler olduğunu keşfetti. Bunun yanı sıra gerçek köy hayatını yaşayarak , doğa ile iç içe 3 gün geçirdiler. Gezimiz sadece matematik köyünden ibaret değildi. Köyün bağlı bulunduğu Şirince ve yakınlarındaki Efes Antik Kenti de öğrencilerimizle gezilerek, eski uygarlıkların yaşadığı bu topraklar incelendi. Öğrencilerimiz Şirince ‘de bulunan organik pazar ve eski şarap mahzenlerini gezerek doğal yaşamın bir ürünü olan sebze ve meyveleri tatma fırsatı da buldular. Bunun yanı sıra İzmir’in en güzel tatil yerlerinden biri olan Kuşadası’nda güzel bir havada deniz kenarında yürüyüş yaptılar.