31.10.2016

Cumhuriyet’in 93. Yılını Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet’in kuruluşunun heyecanını ve mutluluğunu birlikte yaşayan TED Ailesi, öğretmenleriyle, öğrencileriyle ve velileriyle muhteşem bir Cumhuriyet Bayramı Töreni gerçekleştirdi. 29 Ekim günü yapılan ve saygı duruşu ile başlayan törende söylenen İstiklal Marşı, öğrencilerin, velilerin ve diğer katılımcıların gür sesi ile tüm salonda yankılandı. Programın başlangıcında açılış konuşmasını yapan Lise Müdürümüz Ebru Bekil, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in yine Atatürk’ün kurduğu okulunda kutlanmasının anlamını ve duyduğu heyecanı iletti. Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Bekil, gelecek nesillerin bu değerimize sahip çıkacağını bildiğini de belirtti. Daha sonraki programda yer alan TED Bursa Koleji Öğrenci Korosu, söyledikleri marşlarla tüm katılımcılara Cumhuriyet Bayramı heyecanını yaşattılar. Sonrasında gerçekleşen öğrenci bandosu ve lise öğrencilerinin bale gösterisi görmeye değerdi. Liseli öğrencilerin Cumhuriyet Kuruluşu ile ilgili sahneye koydukları anlamlı gösteri tüm katılımcıları duygulandırdı. Ve son olarak Liseli öğrencilerimiz ile İlkokul öğrencilerimizin birlikte sergiledikleri ve tüm katılımcıların ayakta alkışladıkları danslar etkinliğe coşku kattı.