10.11.2016

TED, Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü Andı

TED Okullarının kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, ölümünün 78. yılında TED ailesinin hazırladığı duygu yüklü törenle anıldı. TED Bursa Koleji öğrenci, öğretmen ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende okulun her kademesindeki öğrenciler, yaptıkları etkileyici sunumlarıyla Atatürk’e olan hasret ve bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydular. Günün anlam ve önemine belirten konuşmasında derin vurgularda bulunan İlköğretim Kurumları Müdürü Necati Çakır, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu M. Kemal ’in ölümünün 78. yılında O’na duyulan özlemin her zamankinden daha fazla olduğunu dile getirdi. Atatürk’ün çok başarılı bir komutan olması ile birlikte, çok başarılı bir siyasetçi, devlet adamı ve eğitimci olduğunu da özellikle vurgulayan Çakır, M. Kemal ATATÜRK’ ün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini çok güçlü olarak ve ilerlemeye açık bir nitelikte attığına dikkat çekti. Necati Çakır, Atatürk’ün modern eğitime verdiği önemi de vurgulayarak, TED ailesinin bu misyonu en iyi şekilde yerine getirmeyi amaçladığını belirtti. Anaokulu öğrencilerinin sunduğu koro ile devam eden tören, Lise öğrencilerinden oluşan orkestra ve başarılı solistlerinin Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle sürdürüldü. Ortaokul ve lise öğrencilerinin birlikte hazırladığı “Ata’ya Sesleniş” Oratoryosu tüm katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Tüm katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı program sonunda, bu anlamlı töreni hazırlamada emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür edildi.