08.05.2017

Eskişehir Kültür, Edebiyat Ve Sanat Gezisi

Okulumuz 6. sınıf öğrencileri 05/05/2017 tarihinde Türkçe Bölümü tarafından organize edilen Eskişehir gezisinde edebiyat, sanat ve kültürümüze ait köşe taşlarını öğrenirken büyük keyif aldılar. Şelale Park’ta yapılan Eskişehir manzaralı kahvaltının ardından Sazova Parkına geçen öğrencilerimiz burada Masal Şatosu ve Sualtı Dünyası’nı gezdiler. Masal Şatosu’nda Nasreddin Hoca, Keloğlan ve Dede Korkut robotlarından masallar dinlerken; şahmeran, anka kuşu, tepegöz gibi masal kahramanlarının heykellerini incelediler. Sualtı Dünyası’nda birçok deniz canlısını fotoğrafladılar. Park içerisinde yenilen öğle yemeği Eskişehir’e özgü çiğ börek oldu. Parkın ardından Balmumu Müzesinde başta Atatürk olmak üzere ülkemizin ve dünyanın önde gelen isimlerine ait heykeller herkesin ilgisini çekti. Gezi Odunpazarı evlerinde alışveriş ve Cam Sanatları Müzesinde ürünleri incelemeyle sona erdi. Yenilen akşam yemeğinin ardından Bursa’ya dönen öğrencilerimize öğretmenlerimiz Günay YÜCEL, Didem BARANSEL ve Ahmet AKSU eşlik ettiler.