12.05.2017

IB Haftasında İletişim ve Açıkfikirlilik

2006 yılından beri uyguladığımız IB Diploma Programı’nı anlamanın en iyi yolunun onu birebir yaşamak olduğu bilincinden yola çıkarak düzenlediğimiz IB Week tüm haftaya damgasına vuran etkinliklerle verimli bir şekilde geçti.

Programın gerçekleştirmek istediği öğrenen profillerinden açık fikirlilik ve iletişime açık olmak özelliklerini merkeze alarak oluşturulan etkinliklerde öğrencilerimiz IB derslerinde bu özelliklerin nasıl öne çıkarıldığını uygulayarak yaşama şansına sahip oldular.

Türkiye’de ve dünyada Uluslararası Bakalorya Diploma Programı konusunda birçok çalışmalarda bulunmuş olan Sayın Dr. Jale Onur’un sunumuyla başlayan hafta “TOK-Trolleyology English B-Fake News English B- The Importance of Communication”; “Math-Communication and Standard Deviation”; “2nd Foreign Language-German&French Suitcase”; “Group 4-Science With Communication”; “CAS- Being A Global citizenship Through Communication”; “CAS-Finding Solutions To Global Problems With Communication”; “TITC- The Importance of Communication In Social Life”; “Turkish A1 Literature- What If Anna Karenina Lived In 19th Century In Istanbul?” gibi etkinliklerle sürdü.

IB Week hem tüm okulun birlikte ortak çalışma ve keyifli paylaşımlar yaşadığı hem de IB Diploma programının kazanımlarını deneyimleme şansına sahip olunan verimli bir hafta oldu.