26.05.2017

Genç Başarı Kulübü İle Remıxopolıs Gururu

Girişimcilik ve inovatif fikirlerin giderek önem kazandığı bugünlerde, TED Bursa Koleji Junior Achievement Kulübü, kurduğu SPROUT adlı ‘Genç Başarı Şirketi’yle ilham verici başarılar elde ediyor… SPROUT şirketi genel müdürü olan 11.sınıf öğrencisi Gönlüm Akfırat ve yine aynı sınıftan genel müdür yardımcısı Murat Türkkan, şirketlerinin kuruluşunu şu şekilde açıklıyor: “…Sprout, Genç Başarı Eğitim Vakfı aracılığıyla kurulmuş bir şirkettir. Bu vakfın amacı; 15-18 yaş arası gençlerin iş yönetimi ve ekonomi kavramlarını anlamaları ve yorumlamaları, girişimciliğin önemini kavramalarıdır. Bu program altında bir senelik bir şirket kurup, ürettiğimiz ürünleri Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında pazarlıyoruz. Bir senenin sonunda şirketler arasında en iyi işi çıkaran şirkete “Yılın Şirketi” unvanı veriliyor. “Sprout, Bir Genç Başarı Şirketi” olarak, bu program kapsamında kurulduk ve Bursa’daki tek genç başarı şirketi olarak katıldığımız fuarlarda hem şehrimizi hem de TED Bursa Koleji’ni temsil ettik. Bu başarımızdan dolayı mutluyuz.” Sprout şirketinin bugüne kadar yaptığı çalışmalar arasında; genç girişimciler olarak kadın girişimcileri desteklemek, kadın dernekleriyle iş birliği yaparak fuayeler düzenlemek, böylece bir yandan çevrelerinde kendi paralarını kazanma çabası veren kadınlara destek olurken, diğer yandan satış tecrübesi kazanmak yer alıyor. Bu satışlardan kâr etmeyi başaran Sprout şirketi, ayrıca Hakkari Yüksekova’daki Değerli Köyü’ne yaptıkları atkı-bere yardımıyla sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmiş, çevre duyarlılığını artırmak üzere kendi tasarımları olan inovatif ürünlerinin tanıtım filmini çekmişlerdir. Bu sayede Türkiye genelinde 366 genç başarı şirketinin içinden finale seçilen 50 şirket arasına girmeyi başararak, İstanbul Ticaret Üniversitesi Genç Başarı Şirketleri Ulusal Fuarında Bursa’yı temsil eden tek şirket olmuşlardır (“Thermoss” un tanıtım filmine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=eFRFsJlfV4g ).

Şu anda Sprout şirketinin 28 hissedarı bulunmakta. Hisse senedi satarak ilk sermayelerini elde eden Sprout çalışanları, şimdiye dek iş dünyasından birçok kademede isimle bir araya gelerek ürünleri için destek aradılar, karşılaştıkları çeşitli sorunlara çözümler ürettiler. Sprout’un sponsorluk desteği sağladığı başlıca firmalar şunlardır:

• Durmazlar Makina San. ve Ticaret A.Ş. ( Sponsorluk desteği sağlandı: ürün kalıp üretimi)

• Özgür Metal Kalıp ve Plastik San. Tic. Ltd. Şti. ( Sponsorluk desteği sağlandı: ürün tasarım çizim teknik destek)

• Coşkunöz Holding ( Sponsorluk desteği sağlandı: ürün tasarım çizim teknik destek)

• Buluş Patent (Faydalı Ürün ve Patent işlemleri için teknik destek)

• TED Bursa Koleji (Ulaşım, Faydalı Ürün ve Patent işlemleri için destek)

• Emek Yağ (Ulusal fuar için maddi destek)

• Murat Sezer Graphic Designer

• Emre Yarlıgan Web Developer

Son olarak, Genç Başarı Kulübü öğrencilerimiz, İstanbul Robert Kolej’inde düzenlenen ve Robert Kolej’in yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen liselerinden öğrencilerin katıldığı Remixopolis İnovasyon Yarışmasında aldıkları derecelerle bizleri gururlandırdılar…

18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Robert Kolej’de Remixopolis Girişimcilik kampında Akbank, Zorlu (Vestel) ve Bahçeşehir Üniversitesi kendi şirket sorunlarına çözümler aradılar. Öğrenciler bu süreçte komitelerinde birbirinden yaratıcı fikirler ve kampanyalar hazırladılar, İngilizce ve teknoloji kullanım yetilerini sunumlarında jürilerle paylaştılar, aynı zamanda iş dünyasından birçok girişimci isimle birlikte panel ve çalıştaylara katıldılar. Yeni arkadaşlıklar edindiler ve iş dünyasına erken bir adım attılar.

Tüm bu sürecin sonunda, 9. sınıf öğrencilerimizden Sera Kutluözen ve Melis Öztürk’ün grubu “AKBANK Birincisi” olarak Akbank üst düzey yetkilileriyle bir gün geçirme ve Akbank Genel Merkezi tanıma fırsatı elde etmişlerdir. 10. sınıf öğrencilerimizden Ümran Aslan, 9. sınıf öğrencilerimizden Miray Fidan, Dirim Su Kanat ve Elif Erişen’in grubu ise “Bahçeşehir Üniversitesi Birincisi” olarak Temmuz ayı içinde gerçekleşecek olan BAU Yaz Okuluna %100 Burslu katılım hakkı kazanmışlardır. Yine hazırlık sınıfı öğrencilerimizden Sena Üçüncü ve Zeynep Naz Köse ise “Bahçeşehir Üniversitesi Üçüncüsü” olarak başarılarıyla bizleri gururlandırdılar.

Öğrencilerimizi özverili çalışmalarından ve TED Bursa Koleji’ni başarıyla temsillerinden dolayı kutluyoruz.