30.05.2017

Bursa’da Bir İlk: TEDxYOUTH

TEDxYouth etkinliği Bursa’da ilk kez ingilizce öğretmenleri Deniz SAYIN ve Christine YOLDAŞ liderliğinde okulumuz öğrencilerinin büyük bir hazırlık süreci sonucunda alanında özel konuşmacıların ve çevre okullardan gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Technology (Teknoloji), Entertainment (Eğlence) ve Design (Tasarım) sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TED “ideas worth spreading” (PAYLAŞMAYA DEĞER FİKİRLER) sloganıyla yola çıkan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. TEDxYouth, TED’in 18 yaş altı öğrenciler için önerdiği lisans türüdür. Bu lisans, diğer lisans türlerine göre daha fazla yaratıcılık içerir. Bir TEDxYouth etkinliği, diğer TED etkinlikleriyle aynı formattadır ve aynı kurallara uymakla yükümlüdür. Tek farkı, organizasyonda görev alan herkesin öğrenci olmasıdır. TED Bursa Koleji TEDxYouth resmi lisansını alarak Bursa’da bir ilki gerçekleştirdi. “Never Mind” (Akışına bırak) teması çerçevesinde düzenlenen organizasyonda hayatta karşılaştığımız zorlukların bizi yıldırmaması gerektiği ile ilgili ilham veren ve cesaretlendirici konuşmalar ve video gösterimleri yapıldı. Tamamı İngilizce olan organizasyon yeni fikirler, heyecan verici konuşmalar ve yaratıcı düşüncelerin yanı sıra tüm katılımcıların verimli geçen bir organizasyonda yer almanın mutluluğu ile sona erdi. Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ, İstanbul Kültür Üniversitesi Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve mezunlarımızın konuşmacı olarak katıldığı organizasyonun gençlerin ufuklarını açtığına inanıyoruz.