07.06.2017

Japon Kızları

Okulumuz ortaokul öğrencilerinin çalışmalarıyla hazırlanan “Japon Kızlar” temalı yılsonu sergimiz, Endülüs Park’ta 29 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında sergilenerek büyük beğeni topladı. Peki neden mi Japon kızları? Dünya üzerindeki bütün renkleri kıyafetlerinde bulundurmayı başaran Japon Kızları, minyon tipleri ve güldükleri anda çizgiye dönüşen gözleriyle etraflarına neşe saçmayı kendilerine görev edinmişlerdir. Japon kızlarının hiçbir zaman büyümediğini düşünebilirsiniz, onların çocuksu yanları zaman zaman bizim de resimlerimize renk getirmiştir. Japon kültüründeki kat kat giyinmek, bir güzellik göstergesi sayılan beyaz tenli olmalarını sağlamak için güneşten korunma şekilleridir. Çok medeni bir kültüre sahiptirler ve suskunluğunuza kelime olacak edebi yanları vardır. Geçmişten günümüze güzel ilişkilerimiz olduğu Japon kültürüyle bu sergimizde tekrar yolumuz kesişmiştir. ULUYAMA Türk- Japon Kültür Derneği öğrencilerimizin çalışmalarını takdir edip onlara teşekkür belgelerini sunmuştur.