27.09.2017

Öğrencilerimiz Osmanlı Başkenti İznik’in Köklü Tarihi İzlerini Yerinde İncelediler

18 Eylül Pazartesi günü 6. sınıf öğrencilerimiz, sosyal bölümü öğretmenleriyle ‘’ Açık Hava Müzesi’’ olan tarihi ve antik ilçemiz İznik'i yerinde görüp inceleme fırsatı buldular. Öğrenciler ilk olarak 4. yüzyılda kilise olarak inşa edilen daha sonra İznik’in fethiyle beraber Osmanlı Dönemi’nde camiye çevrilen ‘’Ayasofya Orhan Camii Müzesi’ni gezdiler. En eski Osmanlı medresesi olan "Süleyman Paşa Medresesi" ve çini atölyelerini de gezen öğrencilerimiz çinicilik sanatının inceliklerini ustalarından dinleyerek yerinde inceleme ve öğrenme imkanı buldular. Gezinin devamında “Yeşil Cami” ve Osmanlı padişahı I. Murat’ın annesi Nilüfer Hatun’un anısına yaptırdığı günümüzde de müze olarak kullanılan “Nilüfer Hatun İmaretini” incelediler. Öğrencilerimiz, bu gezide İznik’in köklü tarihine tanıklık etmiş oldular.