06.10.2017

Edirne Gezisi

29 Eylül-1 Ekim 2017 tarihinde 10 IB sınıflarına Sosyal Bölüm tarafından Edirne’ye araştırma ve oryantasyon gezisi düzenlendi. 21. yüzyılda, diplomadan daha fazlasına ihtiyaç olduğu gerçeği ile TITC derslerinde ezber bilgiler yerine, yaşayarak kazanılan becerilerin öğrencilerimizi dünyaya hazırlayacağına inanmaktayız. Bu amaçla Edirne kentinin ekonomik durumu, sosyal yapısı ve kültürel dokusu konusunda araştırma yapmak amacıyla bir gezi planlanmıştır. Bu gezi etkinliği çerçevesinde 10 IB öğrencileri Edirne’de röportajlar, anketler düzenleyerek kentin ekonomik, toplumsal ve kültürel potansiyeli noktasında derinlemesine bilgi sahibi olma şansı yakaladılar. Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı konumundaki Edirne’de öğrencilerimiz Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Ticaret - Sanayi Odası Başkanı Mehmet Eren ve Edirne Çocuk Hakları Derneği kurucusu Avukat Nebahat Çavuş’la kentin siyasi, ekonomik ve toplumsal yapısı ile ilgili interaktif bir söyleşi gerçekleştirdiler. 1361’de Osmanlı egemenliği altına girerek İstanbul’un fethine kadar devlete başkentlik yapan bu kadim kentin tarihi ile ilgili Yöre dergisi Kurucusu ve yazar Ayhan Tunca ile görüşen IB öğrencileri 8300 yıllık yerleşik bir yaşamın kültürü ile ilgili bilgi sahibi oldular. Bir imparatorluk başkentinden günümüze kadar, kültürel çeşitliliğin korunabildiğini öğrenen 10 IB öğrencileri Edirne’de Bulgar Kilisesi Papazı Aleksandır Çıkırık ve Musevi Rufat Mitrani ile röportaj gerçekleştirdiler. Ayrıca Edirne sokaklarında halka uygulanan anketlerle halkın ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki durumunu anlamaya çalışan IB öğrencileri tarihin her döneminde iktisadi ve kültürel hareketliliğini sürdüren bir kentle karşılaşmanın heyecanını yaşadılar.