06.10.2017

Öğrencilerimiz Bursa’nın Tarihi Mekanlarını Ziyaret Ettiler

TED Bursa Koleji 10 C ve D sınıfı öğrencileri Bursa’nın simgesi haline gelmiş tarihi eserlerini incelemek amacıyla gezi düzenleyerek kentin tarihi, kültürel ve sosyoekonomik yapısını yerinde gözlemleme fırsatı buldular. Ayrıca öğrencilerimiz, işbirliğine ve araştırmaya dayalı öğrenmenin de keyfini yaşadı.

Öğrencilerimiz, Bursa’nın simgesi haline gelen Tophane, Saat Kulesi, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Bursa Ulu Camii, Koza Han, Irgandı Köprüsü, Gurabahane-i Laklakan, Yeşil Türbe, Emir Sultan Camii ve Türbesi ile Türk sanat müziğinin “Sanat Güneşi” Zeki Müren’in Emir Sultan’da bulunan mezarını ziyaret etti. Koza Han ve Irgandı köprüsündeki esnafla röportajlar da yapan öğrencilerimiz, yaptıkları araştırmaları arkadaşlarıyla paylaşmanın ve bu eserlerle ilgili yeni şeyler öğrenmenin keyfini yaşadı.