10.10.2017

Dersimiz Çanakkale

Okulumuz 8. sınıf öğrencileriyle 29/30 Eylül 2017 tarihlerinde, Çanakkale’ye düzenlediğimiz gezimiz, öğretici olduğu kadar yaşanan olayların ağırlığıyla da duygu yüklü geçmiştir. Rehberimiz ve öğretmenlerimizin anlattıklarıyla o dönemde yaşanan olaylara empati yapan öğrencilerimiz, yerinde incelemelerde bulunmuşlardır. Öğrencilerimize Çanakkale’nin her noktasında tarihten bir kesit verilmiş, vatan ve milletin önemi üzerinde durulmuş, değerler eğitimi yapılmıştır. Gezimizin ilk gününde “Kurtuluş Mücadelemiz”in en önemli sembollerinden biri olan Gelibolu Yarımadası ve tüm şehitlikler gezilmiştir. İkinci gününde ise Aynalı Çarşı, Nusret Mayın Gemisi ve Denizcilik Müzesi gezilmiştir. Öğrencilerimiz, tarihin seyrini değiştiren bu topraklarda yaşanan olayları düşünerek, her bir karış toprağın değerini hissederek gezmişlerdir. Okula döndüklerinde öğrendikleri bilgiler doğrultusunda proje gerçekleştirmeye karar vermişlerdir.