01.11.2017

IB Diploma Programı’na Kabul Kriterleri

Bildiğiniz üzere okulumuzda uygulanan IB Diploma Programı kapsamlı ve zorlu bir üniversiteye hazırlanma programıdır. Bu programa katılmak isteyen öğrencilerimizin 9. sınıftan 10. sınıfa geçerken bazı kriterleri yerine getirmiş olması beklenmektedir. Bu kriterler:

HAZİRAN 2018 yılı sonu itibariyle;

- IB Diploma Programında İleri düzey ve Standart düzey olarak seçeceği derslerin (EDEBİYAT, TARİH, COĞRAFYA, MATEMATİK, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ) yılsonu puanlarının en az 65,00 olması,
- İngilizce dersinin yılsonu puanının en az 70,00 olması ve makalelerin eksiksiz yazılmış olması, (Geçtiğimiz yıllarda 9. sınıftan 10. sınıfa geçişte yapılan İngilizce Kompozisyon sınavı bu seneden itibaren yapılmayacak; değerlendirme süreci tüm seneye yayılacaktır. Öğrencilerimiz 9. sınıf İngilizce müfredatında çeşitli türlerde (açıklayıcı, ikna edici, karşılaştırmalı, eleştirel, edebi vs.) makale yazımını öğrenecek; sene sonuna kadar toplamda 7 makale yazacaklardır. Değerlendirme yazdıkları makalelerden aldıkları notlar ile ders katılımının ortalaması alınarak yapılacaktır.)
- Zayıf dersinin olmaması,
- Ödev eksiklerinin bulunmamasıdır.

Bu süreçte siz değerli velilerin TEDnet’i takip etmesi ve öğretmenlerle sürekli iletişim halinde olmasını rica ederiz.

Ebru BEKİL
Lise Müdürü