02.11.2017

Kanada Değişim Programı

Sayın Veli,

Türk Eğitim Derneği ve Kanada Eğitim Bakanlığı arasında 2012 yılında eğitim işbirliği protokolü imzalanmış ve uygulamalara geçilmiştir. Protokolün yürütücülüğünü Kanada Eğitim Bakanlığı adına ISEWorld Öğrenci Değişim Vakfı yapmaktadır. Protokol kapsamında TED Okulları öğrencileri;

1. Kanada’da 1 ay (Eylül) ya da 1 akademik yıl lise değişim programlarına Kanada Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye kontenjanı dışında, TED Okullarına tanınan özel kontenjan kapsamında seçilmektedirler.
2. Kanada Eğitim Bakanlığı Lise Öğrenci Değişim Programına 1 akademik yıl katılan öğrencilerin denklikleri 7 Eylül 2013 Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 28.maddesi ile garanti altına alınmıştır, öğrenciler e-okul’da programa özel açılan hane ile Türkiye’ye döndüklerinde yıl kaybetmeden eğitimlerine devam etmektedirler. Söz konusu kararlar ISEWorld Öğrenci Değişim Vakfı’nın kurucu üyesi olduğu, M.E.B Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü çatısı altında çalışmalarını sürdüren KÜDEP Komisyonunda 2012 yılında alınmıştır.
3. Protokol kapsamında TED Okulları öğrencileri, Kanada’da lisans eğitimi başvurularında öncelikli başvuru ve kabul haklarına sahip olmaktadırlar.
4. 12. sınıf öğrencileri Türkiye’de üniversite sınavına girdikten sonra kazandıkları bölümler YÖK bünyesinde ISEWorld Öğrenci Değişim Vakfı tarafından dondurulmakta ve öğrenciler hazırlık sınıflarını 12+1 programı ile Kanada’da okuyabilmektedirler. Öğrenciler dilerlerse Türkiye’ye dönmeden Kanada Üniversitelerine geçiş yapabilirler.
5. 7. ve 8.sınıflar ve lise öğrencileri ‘Akademik Ay’ değişim programına katılabilirler, programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, ‘Akademik Yıl’ seçmelerinde sınav ve mülakattan muaf olurlar. Akademik Ay Programı 1 Eylül-1 Ekim arasında gerçekleşir.
6. Anadil seviyesinde İngilizce konuşabilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, dünyanın en prestijli üniversitelerinde okuyan ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunan dünya vatandaşları yetiştiren öğrenci değişim programları için öğrenci seçimi yasal süreci şu şekildedir:

- Öğrenci ve Veli Seminerleri
- Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (Okul idaresi tarafından tarih duyurulur)
- Öğrenci Mülakatları (Türkçe-İngilizce)
- Veli Görüşmeleri (ISEWorld tarafından okul idaresi gözetiminde organize edilir)
- Resmi Kabul İşlemleri (ISEWorld tarafından yürütülür)
- Oryantasyon Programı (ISEWorld tarafından okulda düzenlenir)

Veli Bilgilendirme Semineri:
4 Kasım 2017 Cumartesi
Saat: 13.00 - 13.30
TED Bursa Koleji Oditoryumunda gerçekleştirilecektir.