22.11.2017
Haber

20 Kasım Çocuk Hakları Günü

Çocuk; bugünün yarını, yarının umududur ve hayatımız çocukların üzerine kuruludur. 20 Kasım 1989 tarihinde; Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, 193 ülke tarafından onaylanmıştır ve bizim ülkemizde bu ülkeler arasındadır. Çocuk hakları, kanunen veya ahlakî olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır. Çocuklarımızın, haklarını öğrenmesi ve bilinçlenmesi adına okulda öğretmenleri, evde aileleri sözleşmede yazılan bu maddeleri onlarla paylaşmalıdır. Bizde 6 yaş öğrenci grubumuzla sahip oldukları haklar üzerine konuştuk. Video izledik ve daha sonrasına sahip oldukları haklarla ilgili bir afiş hazırlayarak sınıflarına astık . Tüm çocukların ‘Çocuk Hakları Günü’ ve her günü kutlu ve mutlu olsun.