30.11.2017

Tarih ve Coğrafya Derslerimizi İzmir Gezisine Taşıdık

Öğrencilerin bilgi ve yeteneklerini geliştirmek, yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkân vermek, yurdumuzun tarihi, turistik yerlerini, coğrafi özelliklerini ve tabii güzelliklerini yerinde görmelerini sağlamak amacıyla okulumuzun Sosyal Bölümü tarafından 24-26 Kasım tarihleri arasında İzmir gezisi düzenlendi. Öğretimde yapılacak gezilerin, öğrencileri güdüleme açısından sağladığı faydalar düşünülerek gerçekleştirilen gezide olay ve kişilere nesnel ölçütlerle yaklaşma, gözlem, sorgulama gibi akademik kazanımların yanında sorumluluk duygusu gibi davranış özelliklerinin de kazandırılması amaçlandı. Gezinin 1. gününde adını Akdeniz foklarından alan Foça; son yıllarda Bodrum’dan daha çok turist çeken ve popüler olmasını rüzgârına borçlu olan Çeşme ile dokusuna uygun restorasyonları ve taş binalarıyla ünlü Alaçatı gezildi. Gezinin 2. gününde ise 2015 yılı itibariyle UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Efes antik şehri gezildi. Son olarak Meryem Ana’nın yaşadığı son ev olarak kabul edilen Meryem Ana Evi ziyaret edildi. Öğrencilerimizin bu beldeler ile ilgili gerekli bilgileri alarak derslerde öğrendikleri Tarih ve Coğrafya konularını yerinde görme ve inceleme imkânı bulduğu gezi öğretici ,eğlenceli ve faydalıydı.