15.12.2017

5. Sınıf Öğrencilerinin Karagöz Müzesi Gezisi

“Perde kurdum şem’a yaktım, gösterem zılli hayal, Gerçeğin aynasıdır bu perde, sanılmaya martaval…”

Önce hayal perdesi kuruldu ve ışık yandı. Hacivat bir semai okuyarak huzura geldi ve ardından “Hay, Hak!” diye başlayan perde gazeli ile selamladı TED Bursa Koleji 5. sınıf öğrencilerini. Hemen ardından geldi ezberlediğimiz cümlesi “Ah! Yar bana bir eğlence medet!” Öğrencilerimiz Türkçe öğretmenleriyle birlikte Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun eskimeyen türü olan gölge oyununu Hayali Şinasi ÇELİKKOL’un oynatımıyla Karagöz Müzesinde keyifle izlediler. Ardından müzeyi gezerek el yapımı kuklalarla tasvir yapım materyallerini gördüler ve bilgilerini kalıcı hale getirdiler. Kalplerine dokunan ezgilere kendilerini kaptırdılar ve sizlere şöyle seslendiler:

“Bir gün yolunuz düşerse buraya, Bitmeyecek hikayeleriyle Hacivat burada, Karagöz burada.”