20.12.2017

6. Geleneksel Kariyer Planlama Günü

Okulumuzun “Geleneksel Kariyer Planlama Günü” etkinliğinin 6.sı seçkin üniversitelerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğimizde, tüm lise öğrencilerimizin, meslek seçimleri ile ilgili bilinçlenme ve farkındalık kazanmaları hedeflendi. ‘Kariyer Planlama Günü’nün açılış konuşması, Lise Müdürü Sayın Ebru BEKİL tarafından yapıldı. Bekil, konuşmasında, öğrencilerin kariyerlerini planlama süreçlerinin öneminden bahsetti. Öğrencilerin bilgi, beceri, ilgi, değer yargıları, güçlü ve güçsüz yönlerinin farkına varmalarını ve kendilerine hedefler belirlemeleri gerektiğini vurguladı. TED Bursa Özel Kolejinin 90 yıllık TED geleneğinden aldıkları güçle, hem ‘Uluslararası Bakalorya Diploması’ alanında hem de üniversite giriş sınavlarında, başarılarının artarak devam ettiğini iletti. Açılış konuşmacısı olarak davet edilen Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kurucu Başkanı Sayın Dr. Üstün EZER, LÖSEV’in tarihçesi, LÖSEV faaliyetleri ve mesleğine yöneliş öyküsünden bahsetti. İlgiyle izlenen konuşma, öğrencilere kariyer planlamasında yol gösterdi. Çalışma azmini, zorlukların üstesinden gelmeyi, kararlı olmayı öğütleyen Sayın Dr. Ezer sunumunu soru-cevap eşliğinde interaktif bir şekilde tamamladı. ‘Geleneksel Kariyer Planlama Günü’ adı altında birçok devlet ve vakıf üniversitesinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, üniversitelerden gelen akademisyenler eş zamanlı oturumlarda kendi alanlarının mesleki tanıtımı ile devam etti. Özellikle öğrencilerin kariyer yolculuklarında farklı üniversite ve mesleklere ilişkin bilgi almaları, vizyonlarının gelişimi açısından onlara büyük katkı sağladı. Akademisyen seminerleri dışında, fuaye alanında üniversite tanıtım stantlarını gezen TED Bursa Özel Koleji öğrencileri, üniversitelerin burs ve yurt imkanları, işleyişleri gibi konularda da bilgi edindiler.