02.03.2018

YKS Başvuruları Başladı

2018 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 1. Oturumu Temel Yeterlilik Testi 23 Haziran 2018, 2. Oturumu Alan Yeterlilik Sınavı 24 Haziran 2018 tarihinde tüm Türkiye´de gerçekleştirilecektir. 2018 YKS Başvuruları 1-21 Mart 2018 tarihleri arasında okulumuzda,12.sınıflardan sorumlu Lise Müdür Yardımcımız tarafından gerçekleştirilecektir. Okulumuz öğrencileri ÖSYM sistemine ilk defa kayıt olacaklarından dolayı, kayıtlarını mutlaka okulumuzdan yaptırmaları gerekmektedir. Son sınıf öğrencilerimizin başka bir okuldan/ kurumdan başvuru yapmaları mümkün değildir. Öğrencilerimiz, öncelikle başvurularını okulumuzdan yapacak, ardından sınav ücretini bankaya yatıracaklardır. Başvuru esnasında ilgili müdür yardımcımız tarafından kendilerine verilecek başvuru evrakında öğrencilerimizle ilgili bilgiler ve kişisel şifreleri yer alacaktır. Öğrencilerimizin bu evrakı saklamaları gerekmektedir. Bu evrakta yer alan şifre ile bundan sonraki tüm işlemlerini (sınava giriş yerleri, sınav sonuçları vb.) ÖSYM´nin internet sitesinden yapacaklarından, bu şifreyi hiç kimseyle paylaşmamaları ve sisteme ilk girişte şifrelerini değiştirmeleri güvenlikleri açısından önem taşımamaktadır. Başvurularla ve YKS sınavlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linki tıklayarak ÖSYM Web Sitesinde 2018-YKS Kılavuzundan ulaşabilirsiniz.