12.03.2018

Okulumuz ABD Maslahatgüzarını Konuk Etti

Kariyerinin büyük bir kısmı uluslararası güvenlik alanında işbirliği ve siyasi uzlaşma odaklı olan Amerika Birleşik Devletleri Maslahatgüzarı Sayın Philip Kosnett, okulumuz yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile buluştu. Okulumuz Lise Müdürü Sayın Ebru Bekil’in makamında ziyaret edilmesinin ardından Kosnett, okulumuz Model United Nations (MUN) Kulübü öğrencileri ve ACCESS Programı öğretmenleri ile buluştu. Öğrencilerin uluslararası diplomasi konusundaki görüşlerini alan ve sorularını yanıtlayan Kosnett, uluslararası standartlarda eğitim ve öğretim gören öğrencilerin dünya meselelerine ilgi duymasını takdir ederek daha barışçıl bir dünya yaratmak için onlara büyük iş düştüğünü belirtti. Toplantıda ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin önemini vurgulayan Kosnett, öğrencilerin soruları ve yorumları karşısında donanımlarını takdir ettiğini ifade etti. Kosnett, son olarak öğrencilere öğrenimleri süresince dünya görüşlerini genişletmek amacıyla ellerinden geldiğince farklı ülkeler, farklı kültürler tanımalarını tavsiye etti.