10.04.2018

6. ve 7. Sınıf Öğrencilerimiz İTÜ Geliştirme Vakfı Junior Model United Nations Konferansı’na Katıldı

Junior Model United Nations Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarının “Birleşmiş Milletler” adı altında kendi öğrencilerinden delegeler ve büyükelçiler seçerek, Birleşmiş Milletler’e üye olan ülkeleri ve kurumları farklı komitelerde temsil etmeleri simülasyonudur. JMUN toplantısının amacı da toplantıya katılan tüm öğrencilerin dünyaya ve insanlığa karşı olan ilgilerini arttırmak, sorumluk bilinçlerini geliştirmek ve dünya problemlerine çözüm üretmelerini sağlamaktır. Bu yıl İTÜ Geliştirme Vakfı okulları tarafınca 9.su düzenlenen JMUN konferansı konusu Promoting World Peace:Combating Terrorism in 21st Century’idi. Katılım sağlayan 9 Ortaokul öğrencimizin sunduğu çözüm önerilerinin 6’sı komiteleri tarafından kabul edilmiştir.