10.04.2018

Okuma Bayramı

Birinci sınıf öğrencilerimiz heyecan verici bir yolculuğa başladılar bu senenin başında. Anne karnında duymaya başladıkları sesleri anlamlandırarak harflerin içerdiği sembolleri çözdüler, onlardan kelimelere cümlelere ulaştılar; duygularını, düşüncelerini yazdılar. ‘’ A ‘’ da Atatürk’ü, ilke ve devrimlerini öğrendiler. Bu ilke ve devrimlerin izinden gitmenin bilimin ışığından ilerlemek olduğunu anladılar. ‘’ Z ‘’ ye gelince zamanı iyi yönetmenin çok önemli bir beceri olduğunu fark ettiler. Böylece öğrenmenin ön koşulu olan okuma-yazma becerisini kazandılar. Üstelik de gözlerinin oyunda olduğu dönemde… Bunun için okumayı ve yazmayı, bir bayram sevinci ile kutlayıp öğrencilerimizi tebrik ettik. Öğrencilerimizin yılsonu performansında ortaya koydukları şiir sunumları, “Gökyüzü Masalı” isimli drama gösterisi, yöresel halk dansları gösterisi, çok sesli koro performanslarında onlara keyif ve inançla destek veren ve onların bu mutlu günlerinde hayata umutla bakmalarını sağlayan herkese TED Bursa Ailesi olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Bundan sonraki süreç, ömür boyu devam eden okuryazarlık olacak. Önce kendilerini okuyacaklar içsel bir yolculuk yaparak. Sonra başka insanları, doğayı, bilimi, teknolojiyi okuyacak, iletişim dilini öğrenecekler. Zaferleri de olacak yenilgileri de… Ama Rudyard Kiplin’in de dediği gibi ‘’ Bu iki hokkabaza aynı şekilde davranabilirlerse…’’ yenilgilerinden ders alıp daha büyük zaferlere ulaşacaklar. Çocuklarımızın, hayatı doğru okuyup doğru anlamlandırarak nice mutlu başarılara ulaşmalarını dileriz.