11.04.2018

Dünya Tiyatro Günü Buluşması

Lise Tiyatro Kulübü Öğrencilerimiz, Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncuları ile tanışıp “İki Efendinin Uşağı” adlı tiyatro oyununu izlediler. Lise Tiyatro Kulübü öğrencilerimiz 27 Mart Dünya Tiyatro gününü Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları ile birlikte kutladılar. Okul çıkışında Nazım Hikmet Kültürevi’ne gidip dekor, kostüm, ışık, sahne gibi alanında uzman teknisyenlerle sohbet edip değerli bilgiler edindiler. Kent Tiyatrosu oyuncularının ve sahne amirinin bir tiyatro oyunu öncesi yaptıkları hazırlıklara tanık oldular. Kısa bir prova da izleyen öğrencilerimiz kendi çalışmaları için de motive oldular. Okulumuzun oyunu olan “Karagöz Gelin Oluyor” ile benzer bir tiyatro türü olan Commedia dell`Arte tarzı ile çalışan Kent Tiyatrosu oyuncularımız için iyi bir örnek oldu. Tiyatro sanatının mutfağına girme fırsatını bulan öğrencilerimiz “İki Efendinin Uşağı” adlı oyunun başarılı performansını izleyerek etkinliği bitirdiler.