04.05.2018

Domates, Biber, Patlıcan!

Kağıt ve madeni paraları matematik dersinde tanıyan 2. sınıf öğrencilerimiz, bilgilerini pekiştirmek ve öğrendiklerini günlük hayatla ilişkilendirmek amacıyla 13.04.2018 Cuma günü “Mudanya Pazar Yeri”ne düzenlenen geziye katıldılar. Öğrencilerimiz, gezi öncesinde hazırladıkları alışveriş listelerine bağlı kalarak önce pazar yerinde fiyat ve ürün gözlemi yaptılar. Ardından, mevsim meyve ve sebzelerinden seçerek önce ihtiyaçlarını sonrasında da bütçelerini dikkate alarak istediklerini almanın keyfini yaşadılar. Pazar yerinde, satıcılarla ve zabıtalarla sohbet etmeyi de ihmal etmediler. Öğrencilerimiz, yapılan geziyle ilgili farklı derslerde ilişkilendirmeler yaparak disiplinlerarası yolculuklarını tamamladılar.