04.05.2018

2. Sınıfların “Engelleri Aşalım“ Projesinde Müzik Esintisi

Toplum hizmeti çalışmaları kapsamında 2B sınıfı öğrencileri, müzik etkinliği için görme engelli öğrencileri okulumuzda ağırladı. Okulumuz 2. sınıf öğrencileri, 2017-2018 eğitim öğretim yılı sürecinde planladıkları ikinci toplum hizmeti çalışmalarının üçüncü aşamasını müzik etkinliği ile gerçekleştirdi. 2B sınıfı öğrencileri, 16.04.2018 Pazartesi günü müzik dinletisi etkinliği için ‘’Nilüfer Bizim Ev Merkezi’’nden gelen görme engelli öğrencileri okulumuzda ağırladı. Öğrencilerimiz, misafir öğrencilerle tanıştıktan sonra onlarla birlikte şarkı söylemekten büyük keyif aldı. Öğrencilerimizden oluşan koroya misafir öğrencilerimiz de darbuka ve marakaslarıyla eşlik etti. Öğrencilerimiz, etkileşim sırasında empati kurarak görme engelli insanların neler hissettiklerini anlamaya çalıştı. Her iki gruptaki öğrencilerin de etkinlik sırasında neşe içinde olmaları, toplumda bireyler arasında engel tanımadıklarının göstergesi oldu. Bu mutlu paylaşım ve etkileşim sonrasında her iki grubun öğrencileri, farkındalıkları artmış bir şekilde ve tekrar bir araya gelme istekleriyle birbirlerinden ayrıldılar.