08.05.2018

90.Yılda Pedalladık

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet değerlerini sonsuza kadar yaşatacak nesiller yetiştirmek için var gücüyle geçirdiği 90 yılı geride bıraktı. Atatürk’ün cumhuriyet döneminde Binbaşı İsmail Hakkı Bey önderliğinde bir bisiklet takımı kurduğunu ve bu takıma: “Edirne’den Kars’a kadar bisikletle gidiniz. Bu sporu tanıtınız. Gençlere güçlüklerden yılmamayı öğretiniz.” dediğini bilerek, okulumuzda “VeloTED” kulübümüzü kurduk. Kulübümüz, bisiklet kullanımının faydalarını öne çıkarmak, kullanımını yaygınlaştırmak, sağlıklı bir yaşam için bisiklet sporunu günlük yaşama katmak ve en azından okul ulaşımında öğrencilerimizin bisiklet kullanabilmelerini fark ettirmek amacıyla faaliyetlerine iki yıldır devam etmektedir. TED Bursa Koleji olarak, TED’in 90.yıl kutlamaları kapsamında; farklı düzey ve alanlarda bir dizi etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu etkinliklerden bir tanesi olan ”Pedallıyoruz” etkinliğimizi 06 Mayıs 2018 Pazar günü gerçekleştirdik. Bu anlamlı etkinlikte bize inanan ve farklı alanlarda büyük katkılar sunan sponsorlarımız: Eker Meydan, Stüdyo Sanat, Uludağ Gazoz, Ceylan Hastanesi, Barış İçin Müzik, Uludağ Rotary Kulübü’ne, bizimle pedallayan paydaşlarımıza, sürüşe katılan öğrencilerimiz ile velilerimize ve tüm Bursa halkına yürekten teşekkür ediyoruz.