09.05.2018

Yalova Gezisi

6. sınıf öğrencilerimize 02.05.2018 Çarşamba günü fen bilimleri dersi kapsamında Karaca Arboretum,İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesİ ve Atatürk'ün Yürüyen Köşkü’ne gezi düzenlenmiştir. Karaca Arboretum’da öğrencilerimiz, otsu ve odunsu bitkiler hakkında bilgi edinmiş ve onları yetişme alanlarında tanımıştır. Bu gezi, doğa sevgisiyle yetişen öğrencilerimizin, çevre koruma bilinci kazanmasına katkı sağlamıştır. Öğrencilerimiz, Kağıt Müzesi’nde kağıdın tarihi, üretimi ve korunması hakkında bilgi edinerek müzede yapmış oldukları kağıtları yanlarına alabilmişlerdir. Bir sonraki durakta Atatürk'ün Yürüyen Köşkü’nün bir doğa ve çevre sembolü olduğunu öğrenmişlerdir. Son olarak Yürüyen Köşk’ün yanındaki ağacın dallarının kesilmemesi için Atatürk 'ün nasıl bir çözüm yolu bulduğunu görmüşlerdir.