22.05.2018

Eskişehir'i Gezerken

Okulumuz 6. sınıf öğrencileri, 18.05.2018 tarihinde Türkçe Bölümü tarafından organize edilen Eskişehir gezisinde edebiyat, sanat ve kültürümüze ait köşe taşlarını öğrenirken büyük keyif aldılar. Şelale Park’ta yapılan Eskişehir manzaralı kahvaltının ardından Sazova Parkı’na geçen öğrencilerimiz burada Masal Şatosu’nu ve Sualtı Dünyası’nı gezdiler.

Çocukların hayal dünyalarını geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla masal kahramanlarının ve masal dünyasının objeleri ile donatılmış olan Masal Şatosu’nda; Nasreddin Hoca, Keloğlan ve Dede Korkut’un robotlarından masallar dinleyen öğrencilerimiz Şahmeran, Anka Kuşu, Tepegöz gibi masal kahramanlarının tanıtımlarını dinlediler.

Öğrencilerimizin öğle yemeği menüsünde Eskişehir’e özgü çibörek vardı. Parkın ardından “Balmumu Müzesi”nde başta Atatürk olmak üzere ülkemizin ve dünyanın önde gelen isimlerine ait balmumu heykellerini incelediler. “Odunpazarı Evleri”nde yöresel lüle taşı süs eşyalarından alıp annelerine hediye etme imkanı buldular. Porsuk Çayı’nda yapılan tekne turunun ardından akşam yemeği ile gezimiz son buldu.