10.09.2018

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Değerli Veliler, Sevgili Öğrencilerimiz!

2018-2019 eğitim öğretim yılı öğretmenlerimiz için 13 Ağustos’ta, 8. Sınıf ve nakil öğrencilerimiz için 14 Ağustos’ta, Anasınıfı öğrencilerimiz ve 1. Sınıflarımız için de 5 Eylül’de başladı. Yeni eğitim öğretim döneminde TED Bursa Koleji ailesinin tamamını bir arada görmekten büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz.

2018-2019 eğitim öğretim yılını öğrencilerimiz için daha keyifli, renkli, zevkli ve heyecan verici öğrenmelere hazırlamak üzere yaptığımız çalışmalar Nisan ara tatilinde başladı. Bu tarihten itibaren ezberlenmiş değil öğrenilmiş bilginin, yaşamın içerisinde kullanılacak beceri ve donanımların peşine düştük. Haziran ve Ağustos seminerlerinde bu konular üzerinde yoğunlaştık ve planlamalarımızı bu doğrultuda yaptık. Amacımız öğrencilerimize akademik ve kişisel açıdan kendilerini gerçekleştirecekleri, keşfedecekleri ve geliştirecekleri ortamlar sağlayarak becerilerini güçlendirmek, hedeflerine ulaşma yolunda yaptıkları hatalardan ders çıkarmalarını sağlamak ve zaferlerini desteklemektir.

İstiyoruz ki öğrencilerimiz; okullarında mutlu olsunlar, öğrenmekten keyif alsınlar, hobilerini geliştirsinler, arkadaşlığın, dostluğun, dayanışmanın, büyük bir aileye dahil olmanın hazzına erişsinler ve çok yönlü Hibrit bireyler olarak kendilerine, çevrelerine, ülkelerine ve dünyaya ışık saçsınlar.

TED Eğitim Kurumlarının birer meşalesi olan öğrencilerimiz TED Bursa Koleji’nin her kademesinde daha da güçlenerek Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığında ülkemizin düşünce dünyasına yön verecek ve bu ülkenin kaderini yazacaklar.

Öğrencilerimize olan güvenimiz ve inancımız tamdır. Onlarla birlikte umutlarımızı çoğaltacak, güzel günler göreceğiz.

Yeni eğitim öğretim yılının, öğrenci, öğretmen, veli sinerjisi ile hepimizi bulunduğumuz noktadan alıp yeni kazanımlara ve donanımlara ulaştıracak bir zenginlikte geçmesi ümidiyle, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl dilerim!

Türkan DİNGAZ
İlköğretim Kurumları Müdürü