11.09.2018

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Saygıdeğer velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve değerli meslektaşlarımız uzun bir tatilin ardından sizlerle buluşmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Eğitimin insan hayatında önemi o kadar büyük ki, kişilere güçlü, mutlu, parlak ve çağdaş dünyayla bütünleşebilen bir gelecek sunma imkanı sağlar.

Sevgili öğrenciler,
Yaz tatili sonrası okula başlamanın heyecanını yaşıyorsunuz. Tatilde eğlenceli ve güzel vakit geçirerek dinlendiğinizi umuyorum. Bizler haziran ve ağustos aylarında yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarımızı tamamlamak için çalıştık. Planlarımızı ve birimler arası ortak çalışmalarımızı yaparak yeni eğitim-öğretim yılına hazırlandık. Bizim için her eğitim-öğretim yılı yeni heyecanların habercisi. Unutmayın ki derslerinize vereceğiniz önem ve çalışma isteği sizi başarıya götürecektir. Bu başarı sayesinde geleceğe emin adımlarla ulaşabileceksiniz.

Özveriyle öğrencilerimizi yetiştiren değerli öğretmenlerimiz, Socrates’in söylediği gibi “Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez.” Öğrencilerimizin başarılarında emeğinizin ve gayretinizin yeri çok büyük. Sizlere bu yeni eğitim-öğretim yılında da yapacağınız çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Saygı değer Veliler,
Sizler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmek için en az öğretmenlerimiz kadar çaba göstermektesiniz. Kendi kültürüne sahip çıkarken dünyadaki gelişmeleri de takip eden nesiller yetiştirmek beraberce gerçekleştireceğimiz en önemli hedefimiz olmalıdır.

1928 yılından beri Türk Eğitim Derneği var olan değerleriyle, ülkemizde modern, çağdaş ve yenilikçi bir eğitim yaklaşımını devam ettirmektedir. Bu eğitim yaklaşımıyla, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

2018-2019 eğitim öğretim yılında hedeflerimizi en üst düzeye taşımak için sizlerle beraber çalışacağız. Ülkemizi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi donanımlara sahip olmaları, hayata hazırlanmaları ve mesleklerine yönlenmeleri için hepimiz elimizden gelenin en iyisi yapacağız.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “ Gençler, vatanın bütün ümit ve istikbali size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır” diyerek gençlere olan güvenini belirtmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve ailelerimizin Yeni Eğitim-Öğretim yılının sağlık, başarı ve mutlulukla geçmesini dilerim.

Ebru Bekil
Lise Müdürü