12.09.2018

IB Öğrencileri Oryantasyonlarını Kuşadası’nda Yaptı

21. yüzyılda başarılı bir kariyer hedefi için tek diplomadan daha fazlasına ihtiyaç olduğu gerçektir. Bu bakış açısıyla hareket eden TED Bursa Koleji, IB Diploma Programı ile öğrencilerini çağın gerekliliklerine hazırlamaktadır. IB programı, akademik içeriğinin yanı sıra öğrencilerin sosyal becerilerinin de gelişmesini hedefleyen bütüncül bir programdır. Okulumuzda bu amaçla 4-5 Eylül 2018 tarihinde 10 IB sınıflarına Kuşadası ve Efes gezisi düzenlendi.

TED Bursa Koleji bu yıl IB programına başlayacak öğrencilerimizin, programın prensiplerini ve felsefesini takım ruhuyla çalışarak öğrenmesini hedefledi. IB ana ve çekirdek dersleri ile IB öğrenen profili çerçevesinde planlanan çalışmalarla gezide ezber bilgiler yerine yaşayarak kazanılan becerileri geliştiren etkinlikler gerçekleştirildi.

IB Oryantasyon programında TOK (Bilgi Kuramı), TITC (20. Yüzyılda Türkiye), İngilizce, Matematik, CAS (Yaratıcılık, Aksiyon, Toplum Hizmeti) ve Grup 4 Fen Derslerine giriş niteliğinde ve disiplinler arası etkinlikler yapıldı. Böylece öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yılına hazır başlamaları sağlandı.