05.10.2018

Öğrencilerimizin, “Saınt Joseph Lisesi, Legoland, Akvaryum” Yolculuğu

FIRST LEGO LEAGUE KULÜBÜ-ELEKTONİK DEVRE VE ROBOT KULÜBÜ Öğrencilerimizi İstanbul’da Saint Joseph Lisesin’e, Legoland’e ve Akvaryum’a götürerek onların bilimin eğlenceli yüzünü görmelerini ve canlılar dünyasına keyifl bir adım atmalarını sağladık.

Öğrencilerimizin ilk durağı “Saint Joseph Lisesi Doğa Bilimleri Müzesi” oldu. Müzede öğrencilerimiz tarihi hayvan tahnitlerini, mineral, bitki koleksiyonlarını ve Robert Lisesi'ne ait olan koleksiyonların bir kısmını gözlemleme şansı buldular. İkinci durakları “Legoland Dıscovery Centre” olan öğrencilerimiz Miniland, Lego 4D sinema, Krallık Macerası Lazer Oyunu, Lego Yapım Uzmanı, Duplo Kasabası, Lego Fabrikası, Lego Yarışçıları, İnşa et ve Test et gibi bir çok alanı ziyaret ederek yaratıcılıklarını keşfedip eğlenerek öğrendiler. Üçüncü durakları ise “Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu” oldu. Konsepti ve birbirinden farklı 16 tematik alanı ayrıca bir Amazon Yağmur Ormanı bulunan akvaryumda öğrencilerimiz, hem Türkiye sularında yaşayan hem de dünya denizlerinde yaşamını sürdüren canlıları yakından tanıyarak canlı ve doğa sevgisi tadarak, kültürel ve tarihi bilgiler edinip, çevreye karşı daha duyarlı olmanın önemini fark ettiler.