05.10.2018

Karagöz Müzesi ve Ormancılık Müzesi Gezisi

5. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe dersinde okudukları “Marıo Usta’nın Yaramaz Kuklaları” kitabı ile ilişkilendirerek planlanmış olan “Karagöz Müzesi” gezisinde ortaoyunu izlediler ve kukla karakterlerini tanıma fırsatı buldular. Eğlenerek öğrenmenin keyfine vardıkları etkinliğimizde zamanda yolculuğa çıkarak Türk kültürünün önemli öğelerinden biri hakkında fikir sahibi oldular. Hayatın tüm renkleriyle gülmece unsurunun da dahil edildiği perdede öğrencilerimiz aslında iletişimin ne kadar önemli olduğunun altını gülücükleriyle çizmiş oldular. Öğrencilerimiz gezinin “Ormancılık Müzesi” bölümünde ise; fen bilimleri dersinde öğrenmiş oldukları kazanımları pekiştirmenin ve görsel hale getirmenin heyecanını yaşadılar. Zaman yolculuğu bu bölümde de onları bırakmamıştı çünkü. Hesap makinesi, fotokopi makinesi, pusula, altimetre zaman içinde nasıl değişikliklere uğramıştı, haritalar nasıl çizilmişti, ağaçların yaşı nasıl öğrenilirdi, böceklerin yaşam alanları nasıldı? gibi birçok sorunun cevabını almanın mutluluğuyla sonlanan gezimiz öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirebilmek umuduyla bir sonraki gezinin heyecanına kapı açmış oldu.