05.10.2018

UNESCO Dünya Mirası Cumalıkızık’ta Proje Çalışması

10/D sınıfı öğrencilerimiz 28.09.2018 tarihinde “UNESCO Dünya Mirası” listesine alınan, Cumalıkızık’ta, sosyo kültürel amaçlı proje çalışması gerçekleştirdiler. Bursa'nın Yıldırım İlçesine bağlı olan Cumalıkızık, 700 yıllık Osmanlı sivil mimarisini bozulmadan günümüze taşıyan ahşap ve kerpiç kullanılarak inşa edilen evleriyle, Türk Kültür mirasının en önemli bölgesidir. Öğrencilerimiz proje kapsamında Cumalıkızık’ın sosyo kültürel yapısını araştırmış, bölge halkıyla anket ve röportaj ve gözlemler yapmışlardır. Aynı zamanda Dünya Mirası alanının tarihi, kültürel ve sosyo-ekonomik yapısını inceleme fırsatı bulan öğrencilerimizle konularımızı pekiştirecek şekilde açık hava müzesi olan Cumalıkızık’ta ders sunumu yapılmıştır. Öğrencilerimiz gezi sonucunda oluşturdukları projelerini okuldaki diğer arkadaşlarıyla sunum söyleşi ve panolar düzenleyerek paylaşacaklardır.