08.10.2018

Sürdürülebilir Yaşama ve Permakültüre Giriş

TED Bursa Koleji Interact Kulübü öğrencileri Belen Tepe Permakültür Uygulama ve Doğal Yaşam Çiftliğinde Sürdürülebilir Yaşama ve Permakültüre Giriş Kursuna katıldı.

Doğanın bir parçası olduğumuzu fark ederek; doğanın işleyişini, dilini öğrenerek, doğanın bereketini sürdürecek, gelecek nesillere aktaracak şekilde yaşamayı öğrenmek zorundayız. Bireysel olarak kendi hayatımızı dönüştürebiliriz ve başkalarına örnek olabiliriz. Eğer çok sayıda kişi dönüşmeye başlarsa, kolektif dönüşüm ihtimali de artar felsefesinden yola çıkan Taner Aksel TED Bursa Koleji öğrencilerine 5 Ekim’de “Sürdürülebilir Yaşama ve Permakültüre Giriş” semineri verdi. 7 Ekim’de ise TED Bursa Koleji Interact Kulübü öğrencilerine Belen Tepe Permakültür Uygulama ve Doğal Yaşam Çiftliği’nde Sürdürülebilir Yaşama ve Permakültüre giriş kursu verildi.

Permakültür, bilinçli olarak tarımsal anlamda bereketli ekosistemler tasarlama ve sürdürebilme çalışmalarıdır. ‘Belki dünyayı değiştiremem ama kendi hayatımı dönüştürebilirim.’ ve ‘Dönüşüm öğrenmekle başlar.’ Düşüncesiyle Uludağ Rotary Kulübü ve Yeşil Rotary Kulübünün sponsorluk yaptığı etkinlikte çocuklarımız; dünyanın doğal işleyişleri açısından iklim değişikliği, doğada insan etkisi, Permakültürle sürdürülebilir yaşam alanları tasarım aşamaları, kendi doğal ve temiz gıdamızı yetiştirme, geri dönüşüm, toprağı bereketlendirme, su tutma, gıda ormanı oluşturma, bozkırları ve çölleri yeşillendirme, iklim değişimini önleme gibi konularda bilgi sahibi oldu.