21.11.2018

Çocuk Ülkesi’nde Öğrenmenin Keyfi!

5. sınıf öğrencilerimiz, 16.11.2018 Cuma günü Türkçe öğretmenleri tarafından düzenlenen “KidZania” gezisinde meslekleri tanıma ve tecrübe etme imkanı buldular.

Öğrencilerimiz gezi öncesinde ilk olarak rehberlik bölümünün uyguladığı meslek envanteri ile ön bilgi edindiler. Bu bilgilendirme sonrasında yapılan toplantıda “Küçük eller büyük işler başarıyor.” diyerek bir günlerini planladılar. Daha sonra fikirlerini ve bağımsızlık isteklerini belgelemek gerektiğinin farkına vararak “varlık göstermek, bilmek, yaratıcı olmak, paylaşmak, gözetmek, oyun oynamak” gibi temel haklar üzerine konuştular. Etkinlik alanındaki arkeoloji müzesinde arkeolog, acil serviste paramedik, bisküvi fabrikasında gıda mühendisi, diş kliniğinde diş hekimi, el sanatları atölyesinde dijital resim sanatçısı, hastanede hemşire ve doktor, itfaiye merkezinde itfaiye eri, parfümeride parfüm uzmanı, süpermarkette kasiyer, teknoloji merkezinde tasarım elektronik ve üretim mühendisi, radyo istasyonunda programcı olarak görev aldılar. Yaptıkları etkinliklerin bazılarında “Katılımcı Başarı Belgesi” alan öğrencilerimiz, değişik meslek gruplarında çalışarak kazandıkları “Kidzos” paralarını etkinlik alanlarında harcayarak kendi bütçelerini idare ettiler. Tüm disiplinlerin farklı bir kazanımını içine alan, eğlenerek öğrendikleri ve kendilerini keşfettikleri süreci keyifle tamamlamış oldular.