22.11.2018

Dersimiz Çanakkale

8. sınıf öğrencilerimiz, 16-17 Kasım 2018 tarihlerinde sosyal bilgiler dersi öğretmenleri tarafından düzenlenen ‘’Çanakkale Gezisi’’nde Çanakkale Savaşları’nın ruhunu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik özelliklerini özümseme imkanı buldular.

Çanakkale’nin her noktasında tarihten bir kesit anlatılırken vatan topraklarının düşmandan temizlenmesinin ve milli birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemini duyumsayan öğrencilerimiz, öncelikle “Truva Antik Kenti, Aynalı Çarşı, Nusrat Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi ve Denizcilik Müzesi”ni gezip Anadolu’nun kültürel çeşitliliğini ve medeniyetler beşiği olduğunu yerinde kavramıştır. Kurtuluş mücadelemizin en önemli noktalarından biri olan Gelibolu Yarımadası ve tüm şehitlikleri gezen öğrencilerimiz, tarihin seyrini değiştiren bu topraklarda yaşanan olaylara karşı empati geliştirmiş ve öğrendiklerini yerinde inceleme fırsatı yakalamışlardır. Öğrencilerimiz, derslerinde öğrendikleri konuları Çanakkale Gezisinde pekiştirerek “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü”nde sunum yapmak üzere grup olarak çalışmalara başlamışlardır.