26.11.2018

Laboratuvarlarda Sabahlamalıydık…

21-22 Kasım 2018 tarihlerinde 5. sınıf öğrencilerimizle “Canlıları Tanıyalım” ünitesi kapsamında , Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümüne bağlı “Zooloji Müzesi” ve “Herbaryum Laboratuvarı”na gezi düzenledik.

Öğrencilerimiz, “Zooloji Müzesi”nde doğal yollarla ölmüş hayvanların hangi yöntemlerle nasıl korunup saklandığını  gördüler ve iskeletlerini inceleme fırsatı buldular. Herbaryum laboratuvarında ise hem Bursa’da hem de Türkiye’nin farklı bölgelerinde yetişen bitkilerin nasıl toplandığı, kurutulduğu, saklandığı ve sınıflandırıldığı hakkında bilgi edinme fırsatı yakalamış oldular. Gezimiz, öğrencilerimizin fen bilimleri derslerinde teorik olarak edinmiş oldukları bilgileri somutlaştırdıkları bir deneyim sunarak amacına ulaşmış oldu.