28.11.2018

Bisikletlerimizi Turuncuya Boyadık!

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinliğe Okul Aile Birliği üyelerimiz, “véloTED Bisiklet Kulübü”ndeki kız öğrencilerimiz ve anneleriyle katıldık.

25 Kasım 1960, Dominik Cumhuriyeti’nde Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden “Mirabel” kardeşlerin öldürüldüğü, demokrasi ve özgürlük savunucusu bu üç kız kardeşin onurlu mücadelelerini anma ve kadına karşı her türlü şiddetle mücadele etme günüdür. Bu mücadelede de en büyük gücümüz birbirimizle kuracağımız dayanışmadır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete ve aile içi şiddete karşı tepkisiz kalamazdık. Tepki göstermenin en iyi yolu da farkındalık yaratmaktır. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un, “Çocuklarımız iki kelimeyi aynı cümle içinde kullanmayacaklar; kadın ve şiddet…Bunu sağlayana kadar eğitim..” Sözleri, “TED Ailesi”nin hedeflerinden biridir. Bu hedef doğrultusunda öğrencilerimizde bir farkındalık yaratmak eğitimimizin önemli bir parçasıdır. İyi yetiştirilmiş bireylerin, hayatları boyunca “Duyarlılığı” elden bırakmayacağına inanarak 25 Kasım 2018 Pazar günü “veloTED” bisikletlerimizi turuncu balonlarla süsledik ve “Kadına Şiddete HAYIR” sloganıyla pedalladık, coşkuyla ve inançla sesimizi yükselttik, sonsuz bir umutla gelecek güzel günlere inandık.