04.12.2018

Organlarımıza Yolculuk

6. sınıf öğrencilerimiz fen laboratuvarında “Vücudumuzdaki Sistemler” ünitesi kapsamında bazı organları yakından inceleme fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz kalbin çalışma sistemini daha iyi anlayabilmek amacıyla koyun kalbi diseksiyonunu gerçekleştirdiler. Kalbin, aort atar damarının daha güçlü ve dayanıklı olduğunu, toplar damarların ise  ince yapılı ama daha geniş olduğunu gözlemlediler. Kalbin, sol kulakçık, sol karıncık; sağ kulakçık, sağ karıncık olarak  dört odacığını tespit ettiler. Ayrıca koyun akciğeri, karaciğeri, soluk borusu ve dalak gibi organların yapısını ve kısımlarını inceleyen öğrenciler laboratuvar ortamında gruplar halinde yaparak yaşayarak bilgilerini kalıcı hale getirdiler.