27.12.2018

SosyalBen TED Bursalı Gençlerle Buluştu

SosyalBen Vakfı’nın kurucusu Ece Çiftçi’yi ilham verici hikâyesini paylaşmak üzere okulumuza davet ettik. Çiftçi 14 yaşında lise öğrenimi sırasında katıldığı bir konferans ile sosyal sorumluluk ile tanışmış. Dünya üzerinde her çocuğun eşit sosyal eğitim alamadığını ve çocukların özgüvensiz olarak yetiştiğinin farkına vararak sosyal yardım projelerine arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’dan Şanlıurfa’ya giderek başlamış. Şanlıurfa’da bir hafta boyunca 100 çocukla birbirinden farklı atölyelerde bir araya gelmiş. Çocuklardaki büyük değişimi gördükten sonra verdiği eğitimlere iki yıl daha devam etmiş. İstanbul’da başlayan proje Edirne’den Diyarbakır’a, Amerika’dan Hong Kong’a ve Almanya’dan Makedonya’ya kadar yurt içi, yurt dışı birçok temsilcilikte gönüllüler ile çalışmalarına devam ediyor. Çiftçi, öğrencilere hayallerini nasıl gerçeğe dönüştürdüğünü, gerçekten istedikten sonra insanın başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını kendi yaşamından örneklerle aktardı. Ayrıca öğrencilere ‘gönüllü’ olarak başka insanlara yardım etmenin nasıl bir duygu olduğunu tarif ederken Türkiye’de gönüllü çalışan insan sayısının çok az olduğunu belirtti. Ece Çiftçi’nin başka insanlar için yaptıklarından etkilenen öğrenciler sorular sorarak gönüllülüğü ve ‘gönüllü’ olarak neler yapabileceklerini öğrendiler.