14.02.2019

YKS Başvuruları Başladı

2019 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 1. Oturumu Temel Yeterlilik Testi 15 Haziran 2019, 2. Oturumu Alan Yeterlilik Sınavı 16 Haziran 2019 tarihinde tüm Türkiye´de gerçekleştirilecektir. 2019 YKS Başvuruları 12 Şubat-06 Mart 2019 tarihleri arasında okulumuzda, Lise Müdür Yardımcımız tarafından gerçekleştirilecektir. Okulumuz öğrencileri ÖSYM sistemine ilk defa kayıt olacaklarından dolayı, kayıtlarını mutlaka okulumuzdan yaptırmaları gerekmektedir. Son sınıf öğrencilerimizin başka bir okuldan/ kurumdan başvuru yapmaları mümkün değildir. Öğrencilerimiz, öncelikle başvurularını okulumuzdan yapacak, ardından sınav ücretini bankaya yatıracaklardır. Başvuru esnasında ilgili müdür yardımcımız tarafından kendilerine verilecek başvuru evrakında öğrencilerimizle ilgili bilgiler ve kişisel şifreleri yer alacaktır. Öğrencilerimizin bu evrakı saklamaları gerekmektedir. Bu evrakta yer alan şifre ile bundan sonraki tüm işlemlerini (sınava giriş yerleri, sınav sonuçları vb.) ÖSYM´nin internet sitesinden yapacaklarından, bu şifreyi hiç kimseyle paylaşmamaları ve sisteme ilk girişte şifrelerini değiştirmeleri güvenlikleri açısından önem taşımamaktadır. Başvurularla ve YKS sınavlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linki tıklayarak ÖSYM Web Sitesinde 2019-YKS Kılavuzundan ulaşabilirsiniz.