13.03.2019

Habib Bektaş’la Deyimler ve Atasözleri

5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz 8 Mart 2019 Cuma günü “Öykülerle Deyimler” ve “Öykülerle Atasözleri” isimli kitapların yazarı Habib BEKTAŞ’la kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan deyimlerimiz ve atasözlerimiz hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşi öncesinde sahne sunumu sergileyen öğrencilerimiz bu bölümde arkadaşlarına Barış Manço’nun kim olduğu hakkında bilgiler verdi ve bir Barış Manço klasiğini seslendirerek keyifli anlar yaşattılar. Aynı zamanda deyimler hakkında hazırlamış oldukları videoları arkadaşlarına izlettiler ve “RESFEBE” ile atasözlerini tahmin etme etkinliğini hep birlikte gerçekleştirdiler. Habib Bektaş, seçici okuma kültürü edinmeye çalışan okuyucularına: “Deyimlerimiz dilimizin kanatlarıdır!” dedi. Atalarımızın tecrübelerinden yola çıkarak oluşturmuş oldukları atasözlerimizi değerlendirdi ve ardından kitaplarını imzaladı. Sayın Habib BEKTAŞ’a öğrencilerimizin kültürel gelişimlerine katkıda bulunduğu için teşekkür ediyoruz.