05.04.2019

Sürdürülebilir Yaşama ve Permakültüre Giriş Kapsamında TED Bursa Koleji Bahçesinde Dönüşüm Başladı

TED Bursa Koleji Interact Kulübü öğrencileri, okul bahçesinde kendi kendine yeterliliği temel alan permakültür hareketini başlattı. Dünyanın pek çok ülkesinde giderek yaygınlaşan sosyal dönüşüm projesinde TED Bursa Interact Kulübüne, Bursa Permakültür Derneği, Yeşil Bursa Rotary Kulübü ve Uludağ Rotary Kulübü destek oldu. Doğayla birlikte çalışmanın öneminin farkında olan öğrenciler, “İlham Kaynağı Olalım” sloganıyla endüstriyel tarıma karşı mücadele başlattı. Mineral açısından zengin ve bereketli toprak oluşturmak amacıyla da kompost gübre oluşturma işlemini tamamladı. Bahçe tasarımlarının hazırlanmasının ardından, bitki yataklarına tohum atma işlemi gerçekleştiren öğrenciler, bahçenin bütün öğrenciler tarafından sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti.