05.04.2019

Lise Hazırlık Sınıfları İle “Kütüphane Haftası” Etkinlikleri

Belirli günler ve haftalar kapsamında her yıl mart ayının son haftası “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. Lise öğrencilerimizin, güne kitap okuma saati ile başlamaları sağlanmakta, Türkçe ders saatlerinden biri de sınıf ortamında okuma- anlama- yorumlama etkinliklerine ayrılmaktadır. Kütüphanede uyulması gereken kuralları benimsemiş olan öğrencilerimiz, sürecin ilk aşamasında okuma kitaplarını nasıl seçeceklerini öğrenmekte ve ödünç kitap alma alışkanlığı kazanmaktadır. Bu yıl öğrencilerimize yurt dışında ve ülkemizde yer alan örnek kütüphane görselleri içeren bir sunum yapıldı.“Kütüphane Haftası” boyunca kendi binalarındaki kütüphanelerini düzenleyip zenginleştirmeleri sağlandı. Lise öğrencilerimizin pano hazırlama çalışmalarında yaratıcılıklarını kullanarak afişler hazırlamaları diğer öğrencilerimizin de dikkatini çekti. Lise Hazırlık sınıflarımıza uygulanan “Sizler olsaydınız yetişkin ve çocuklar için nasıl bir kütüphane tasarlardınız?” etkinliği öğrencilerimizin yaratıcılıklarını sergilemeleri için güzel bir fırsat sunmuş oldu.