10.04.2019

LEGO Robot Kulübü - Mind Storms

Kulüp kapsamında “LEGO Mindstorm EV3” yazılımının sunmuş olduğu tasarım modellerini uygulayarak mekanik parçaları, motor ve sensör gibi elektronik parçaları tanıyarak çalışma prensiplerini öğrendiler. Bu yazılım aracılığıyla blok tabanlı algoritma oluşturarak tasarlanan donanımın istenen yönde yönetilmesini sağladılar. Donanımsal parçaları ve algoritmayı tanıyan öğrencilerimiz, özgün ve yaşamsal problemleri temsil eden bir görev tanımlayarak bu görevi yerine getirecek robot tasarımları yaptılar ve çeşitli algoritmalar oluşturdular. Kulüp öğrencileri, bu süreçte el göz koordinasyonlarını geliştirdiler. Ayrıca ekip ruhuyla bir fikir üretmenin ve bu fikri gerçeğe dönüştürmenin keyfini yaşadılar.