15.04.2019

1. Sınıf Öğrencileri Sahnede

TED Bursa’da yanıyor senin meşalen,
Coşkuyla inançla sönmeyecek bu ateş,
Yarının geleceğiyiz bizler,
Haykırdık hep birlikte,
Atam izindeyiz diye!

Bir öğrencinin eğitim öğretim hayatındaki ilk yılı çok önemlidir. Geriye dönüp baktığında okulunu, ilk öğretmenini, arkadaşlarlarını, öğrendiği ilk harfi, yazdığı ilk sözcüğü ve daha nice “ilk”leri hatırlar.

01-03 Nisan tarihlerinde birinci sınıf öğrencilerimiz, okuma yazma becerilerine yetkinlik kazandırdıkları süreci; İngilizce, drama, müzik ve halk oyunları derslerinde hazırladıkları gösterileriyle sahneleme mutluluğunu yaşadılar.

1. SINIFLARIMIZIN OKUMA BAYRAMINI BÜYÜK BİR ÇOŞKU VE HEYECANLA KUTLADIK

Anaokulundan itibaren başlayan uzun, yorucu, sancılı ama bir o kadar da heyecanlı hazırlıklar sonucunda çocuklarımız; harflerin kodlarını, rakamların algoritmasını çözerek öğrenmenin en temel becerisi olan okuma yazma sürecini tamamladılar. Akıllarının oyunda olduğu bir dönemde üstesinden geldikleri bu beceri onların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin önünü açacak, yaşamın içindeki duruşlarına yön verecektir.

Bilginin hızla üretildiği ve tüketildiği bir çağda yaşıyoruz. Bu süreçte birey ve toplumun geleceği; bilgiye ulaşmaya, bilgiyi kullanmaya ve bilgiyi üretmeye bağlıdır. Bu durum nitelikli bir eğitim ile gerçekleşir.

Biz eğitimcilerle siz değerli anne ve babalara düşen en önemli görev, çocuklarımızı bekleyen geleceğin dünyasında kendilerine kütleleri kadar değil bilgileri, görgüleri, vizyonları kadar bir yer açmalarını sağlamak; önce kendilerini daha sonra insanları, hayatı ve doğayı doğru okumalarını gerektirecek donanımlara sahip olmaları için destek vermektir.

Eğer onlar kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alır, yaşam boyu öğrenmeye inanırlarsa okuma yazma sürecinden okur yazarlığa evrilirler; okuduğunu anlayan, yorumlayan, öğrendiklerini mantık süzgecinden geçirerek olaylara ve durumlara eleştirel bakan, yeniden çerçevelendiren, üreten bireyler olurlar.

21. Yüzyılın cahilleri, okuma-yazma bilmeyenler değil; okumayanlar, öğrendiklerinden ders çıkaramayanlar ve yeniden öğrenemeyenler olacaktır"

“Eğer bir nesil cehaletin mutluluk olduğunu sanarak yetişirse, bir sonraki nesil cehaletini bile fark edemeyecektir. Çünkü bilginin ne olduğunu bilmeyecektir”

Bu nedenle TED Bursa Koleji’nde çocuklarımız Atatürk’ün izinde, bilimin rehberliğinde edindikleri donanımlarını sanatın kanatlarıyla uçurarak çok yönlü yetişirler; gittikleri her yerde fark yaratır, oraya zenginlik katarlar.

Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi kutluyor; çocuklarımıza tüm eğitim öğretim süreçlerinde ve yaşamlarında mutluluklar ve başarılar diliyoruz.

TÜRKAN DİNGAZ