29.04.2019

Kanguru Sınavı Başarısı

Her yıl mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada öğrenciler, önemli bir uluslararası matematik organizasyonu olan “Kanguru” matematik sınavına katılarak sayısal becerilerini ölçme imkânı yakalamaktadır. Yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttırmak ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek eskiden beri tüm dünyada var olan bir düşüncedir. TED Bursa Koleji öğrencileri Timur Demirel, Şevval Deniz Taş, Mehmet Umut Ata, Kadirhan Alper Başkurt, Lale Lidya Bener 23 Mart’ta kendi okullarında girdikleri “Kanguru” matematik sınavında %5’lik dilime girerek başarı elde ettiler ve final sınavına girmeye hak kazandılar. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.